این مطلب را برای دوستانتان هم ارسال کنید :


جو و خواصی که حتما باید بدانیم!

جو و خواصی که حتما باید بدانیم!


زمان تقریبی مطالعه 3دقیقه
از جو (Barley) استفاده های مختلفی می کنند. بخش قابل توجهی از آن را به صورت درسته یا نیم کوب به عنوان خوراک دام مورد استفاده قرار می دهند. ارزش غذایی دانه جو به دلیل غلاف و پوشینک های داخلی و خارجی غیر مغذی آن، تقریباً 5 درصد از دانه ذرت کمتر است. البته امروزه سعی می شود با اصلاح نژاد جو، انواعی با میزان بیشتری پروتئین و اسید آمینه های ضروری به خصوص لیسین تولید شود. 
از جو در پخت و پز برای تهیه ی انواع نان و سوپ استفاده می شود. برای تهیه ی برخی غذاهای کودک هم از جو استفاده می کنند. بعضی انواع جو را پوست کنده یا نیم کوب می کنند و پس از جدا نمودن غلاف، در تهیه سوپ به کار می برند. 
در صنعت نانوایی ایران از جو بسیار کم استفاده می کنند. در صورتی که مهندسین ژنتیک بتوانند ارزش غذایی این دانه خوراکی را بهبود بخشند، جو می تواند به عنوان یکی از غلات مهم همچون گندم در تهیه ی انواع غذاها و نان ها به کار رود. 
در برخی کشورها از جو در فراورده های تخمیری استفاده می شود. مثلاً از دانه جو برای تهیه ی مالت استفاده می نمایند. معمولاً از دانه های چاق و یکنواخت و همچنین دانه هایی که شکسته نباشند و پوست آنها کنده شده باشد، در تهیه ی این فراورده ها استفاده می کنند. همچنین روشن بودن رنگ دانه، داشتن قدرت جوانه زنی سریع و یکنواخت و همچنین داشتن 10 تا 13 درصد پروتئین در دانه، از جمله خصوصیات جوهایی محسوب می شود که در تهیه ی این گونه فراورده ها از آنها استفاده می شود. 
 
خواص جو
جو پوست كنده كه هنوز سبوس آن جدا نشده 2)جو پوست كنده كه پوست آن گرفته شده است. جو سفید كه پوست وسبوس آن گرفته شده است و بنام جو مرواریدی معروف است . جو از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است.
غذایی بسیار مقوی است . 
خاصیت نرم كننده دارد . 
در قدیم از جو زیاد استفاده می كردند . 
برای نقرس مفید است . 
جوشانده جو داروی خوبی برای مبتلایان به تب و كم خونی و سوء هاضمه است . 
ماء الشعیر برای درمان سل ،‌زخم های ریوی و سردرد گرم مفید است . 
ماء الشعیر خون ساز است و زود هضم می شود. 
ماء الشعیر را با خشخاش كوبیده برای سردرد مفید است . 
برای درمان نقرس پماد در جو را با آب بر روی قسمت های دردناك بگذارید . 
جو را با شكر مخلوط كرده غذای خوبی برای اطفال است . 
بیسكوبیت جو بهترین دارو برای درمان یبوست است و حتی نفخ و شكم درد را از بین می برد. 
سرد مزاجان باید جو را با شكر بخورند. 
كشك الشعیر برای مزاج های گرم و اسهال های صفراوی مفید است . 
برای برطرف كردن گلو درد و ورم گلو كشك الشعیر را قرقره كنید . 
برای پائین آرودن كلسترول از جو استفاده كنید . 
جو چون دارای پروتئاز می باشد بنابراین از سرطان جلوگیری می كند . 
 

این مطلب را برای دوستانتان هم ارسال کنید :